Warsztaty kulinarno-produktowe Hochland są szyte na miarę. Zakres tematyczny szkolenia i przygotowywane receptury dopasowujemy do indywidualnych potrzeb konkretnej grupy osób. Wspólna praca z produktami jest uzupełniona pakietem materiałów szkoleniowych oraz przepisów.

W 2018 Grupa Hochland dokonała rewizji potencjału rynku w sektorze foodservice. W jej rezultacie zasadniczo zmieniła podejście do rynku horeca. W ramach rozwoju segmentu foodservice wychodzimy z inicjatywą cyklu warsztatów dla profesjonalistów: praktycznych szkoleń produktowo-kulinarnych, szytych na miarę spotkań mających na celu zapoznanie się z naszą ofertą dla branży horeca. Warsztaty mają na celu przedstawienie naszej nowej strategii, portfolio produktów oraz rozwiązań przeznaczonych dla sektora foodservice.
Warsztaty kulinarne Hochland Professional prowadzi Ernest Jagodziński, utalentowany i pracowity szef kuchni, właściciel restauracji. Autentyk, kucharz wyróżniony prestiżowym odznaczeniem trzech czapek przewodnika Gault&Millau Polska. Szef kuchni ściśle współpracujący z grupą Selgros. Ernest odkrywa przed nami tajniki obróbki serów w taki sposób, aby wykorzystać do maksimum ich walory smakowe i funkcje użytkowe. Prezentuje najważniejsze walory produktów Hochland przeznaczonych dla sektora foodservice. Zebrane podczas warsztatów wnioski i obserwacje są opracowywane w formie raportu końcowego i przekazywane klientowi po zakończeniu warsztatów wraz ze zdjęciami ze spotkania oraz recepturami potraw.