Powrót
2 porcje 30 minut

Klasyczny Cheddar cheeseburger

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  2 bułki hamburgerowe
  •  4 plastry sera Hochland Cheddar
  •  2 hamburgery
  •  sałata
  •  2 ogórki kiszone
  •  1 żółta papryka
  •  1 pomidor
  •  musztarda i keczup
  •  sól i pieprz do smaku
  •  olej do smażenia

Przepis krok po kroku

  • 1. umyj i osusz sałatę, paprykę i pomidora
  • 2. na rozgrzanym oleju usmaż hamburgery
  • 3. odsącz z zalewy ogórki, przygotuj w miseczkach musztardę i keczup
  • 4. przetnij na połowy bułki, opcjonalnie możesz posmarować dolne połówki musztardą
  • 5. pokroj warzywa: cebulę na krążki, paprykę - na piórka, pomidora - na plastry
  • 6. na dolnych połowach bułek ułóż sałatę, plaster cheddara, następnie usmażonego hamburgera
  • 7. na hamburgerze ułóż piórka papryki i krążki cebuli
  • 8. na warstwie warzyw ułóż drugi plaster cheddara
  • 9. możesz dodatkowo dekorować burgera plastrami pomidora, kiszonego ogórka i keczupu
  • 10. przykryj cheeseburgera górną połową bułki
  • 11. cheeseburgery możesz lekko podgrzać w piecu lub mikrofalówce, jeśli chcesz aby bułka była ciepła, a cheddar lekko roztopiony - w takim przypadku sałatę dodaj na końcu, po podgrzaniu