Powrót
4 porcje 30 minut, tężenie - 4 godziny

Twarożkowa Panna Cotta z musem malinowym

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  500g świeżych lub mrożonych malin
  •  4 łyżki cukru pudru
  •  3 łyżeczki żelatyny
  •  50ml wody
  •  250g sera Hochland Cremette
  •  200ml śmietany 30%
  •  50ml mleka
  •  100g cukru z prawdziwą wanilią
  •  50ml wody
  •  garść świeżych malin i borówek do dekoracji
  •  3 łyżeczki żelatyny
  •  100g granoli czekoladowej

Przepis krok po kroku

  • 1. umyj maliny, wsyp je do miski, dodaj cukier, całość zmiksuj
  • 2. rozpuść we wrzątku żelatynę i połącz z musem owocowym
  • 3. wlej masę owocową do wysokich szklanek lub do plastikowych shotów, do 1/3 wysokości naczyń
  • 4. wstaw do chłodni na 2 godziny do stężenia
  • 5. przygotuj panna cottę: połącz śmietanę, mleko, cukier i wanilię, wymieszaj i zagotuj
  • 6. rozpuść żelatynę według wskazówek na opakowaniu, dodaj do panna cotty
  • 7. połącz panna cottę z serem Cremette, zmiksuj i ostudź
  • 8. wystaw pucharki z żelem z chłodni, uzupełnij je masą twarożkową
  • 9. odstaw ponownie do chłodni do stężenia
  • 10. dekoruj granolą, świeżymi owocami i listkami ziół
  • 11. panna cottę możesz przygotować również w formie mini deseru - "shotu"