Powrót
1 porcja 10 minut

Double Cheddar lunch sandwich

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  1 minibagietka ciemna pełnoziarnista
  •  1 hamburger wołowy
  •  1 jajko
  •  1 liść sałaty
  •  1 gałązka świeżej bazylii
  •  2 plastry pomidora
  •  2 plastry sera Hochland Cheddar
  •  50g sera Hochland Cheddar Jack
  •  1 łyżeczka masła klarowanego
  •  sól i pieprz do smaku

Przepis krok po kroku

  • 1. sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku
  • 2. cebulę pokrój na cienkie talarki
  • 3. pomidora umyj i pokrój na plastry
  • 4. bułkę przekrój na pół
  • 5. na patelni podgrzej masło, podsmaż hamburgera, odwróć go, rozbij jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku i przykryj
  • 6. smaż przez 2 minuty, następnie dodaj dwa plastry sera Cheddar i przykryj ponownie na minutę, aż ser lekko się rozpuści
  • 7. dolną połowę bułki posyp wiórkami Cheddar Jack, następnie udekoruj sałatą i cebulą
  • 8. na warstwę warzyw połóż hamburgera z jajkiem sadzonym i cheddarem
  • 9. dodaj plastry pomidora, cebulę i listki bazylii
  • 10. przykryj górną połową bułki
  • 11. kanapkę podawaj z sosami do wyboru i piklami