Powrót
2 porcje 10 minut

Kanapka Sztokholm

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  2 kromki żytniego chleba pełnoziarnistego na zakwasie
  •  20 g masła
  •  150 g sera Hochland Cremette
  •  50 g wędzonego łososia w plastrach
  •  pęczek koperku
  •  sól i pieprz do smaku
  •  mały słoiczek kaparów

Przepis krok po kroku

  • 1. pokrój drobno połowe kopru; drugą połowę odłóż do dekoracji
  • 2. rozgnieć ser cremette widelcem
  • 3. dodaj sól, pieprz oraz posiekany koperek
  • 4. mieszaj do uzyskania gładkiej masy
  • 5. chleb żytni pokrój na kromki
  • 6. posmaruj chleb cienko masłem
  • 7. rozsmaruj serek na kanapkach
  • 8. na wierzchu ułóż plastry łososia
  • 9. wykończ kanapkę gałązką koperku
  • 10. podawaj kanapkę z miseczką kaparów