Powrót
Kanapka Sztokholm
Składniki:
Wszystkie składniki
- 2 kromki żytniego chleba pełnoziarnistego na zakwasie
- 20 g masła
- 150 g sera Hochland Cremette
- 50 g wędzonego łososia w plastrach
- pęczek koperku
- sól i pieprz do smaku
- mały słoiczek kaparów
Przepis krok po kroku
- 1. pokrój drobno połowe kopru; drugą połowę odłóż do dekoracji
- 2. rozgnieć ser cremette widelcem
- 3. dodaj sól, pieprz oraz posiekany koperek
- 4. mieszaj do uzyskania gładkiej masy
- 5. chleb żytni pokrój na kromki
- 6. posmaruj chleb cienko masłem
- 7. rozsmaruj serek na kanapkach
- 8. na wierzchu ułóż plastry łososia
- 9. wykończ kanapkę gałązką koperku
- 10. podawaj kanapkę z miseczką kaparów