Powrót
4 szaszłyczki 10 minut

Szaszłyki kanapkowe
z serem Gouda

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  2 okrągłe bułki typu rustykalnego
  •  30g masła do smarowania
  •  4 łyżki sosu musztardowego
  •  4 plastry sera Hochland Gouda
  •  200g pomidorków koktajlowych albo cherry
  •  garść roszponki
  •  100g zielonych oliwek bez pestek
  •  4 dekoracyjne patyczki do szaszłyków

Przepis krok po kroku

  • 1. bułki przekrój na połowy
  • 2. roszponkę wypłucz i osusz
  • 3. dolne kromki bułek posmaruj sosem musztardowym, a górne - masłem, pomidory umyj i pokrój na plastry, oliwki odsącz z zalewy
  • 4. nabijaj składniki na szaszłykowe patyczki: dolna część bułki - roszponka - plaster goudy zwinięty w rulon - pomidor - oliwka - górna część bułki
  • 5. podawaj z miseczką korniszonów i marynowanymi cebulkami