Powrót
Szaszłyki kanapkowe
Szaszłyki kanapkowe
z serem Gouda
Składniki:
Wszystkie składniki
- 2 okrągłe bułki typu rustykalnego
- 30g masła do smarowania
- 4 łyżki sosu musztardowego
- 4 plastry sera Hochland Gouda
- 200g pomidorków koktajlowych albo cherry
- garść roszponki
- 100g zielonych oliwek bez pestek
- 4 dekoracyjne patyczki do szaszłyków
Przepis krok po kroku
- 1. bułki przekrój na połowy
- 2. roszponkę wypłucz i osusz
- 3. dolne kromki bułek posmaruj sosem musztardowym, a górne - masłem, pomidory umyj i pokrój na plastry, oliwki odsącz z zalewy
- 4. nabijaj składniki na szaszłykowe patyczki: dolna część bułki - roszponka - plaster goudy zwinięty w rulon - pomidor - oliwka - górna część bułki
- 5. podawaj z miseczką korniszonów i marynowanymi cebulkami