Powrót
4 porcje 5 minut

Śniadaniowy twarożek rodzynkowo-waniliowy

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  500g sera Hochland Cremette
  •  200g jogurtu typu greckiego lub przegotowanej wody
  •  150g rodzynek
  •  2 opakowania cukru waniliowego
  •  szczypta soli

Przepis krok po kroku

  • 1. wyłóż ser Cremette do miski, rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub wodę i wymieszaj na gładką masę
  • 2. rodzynki zalej letnią wodą na 10 minut, przepłucz i dokładnie odcedź
  • 3. do twarożku dodaj cukier waniliowy i mieszaj do rozpuszczenia
  • 4. dodaj rodzynki delikatnie łącząc je z masą, tak aby nie uszkodzić ich struktury
  • 5. twarożek podawaj w bufecie śniadaniowym ze świeżym pieczywem, musli i owocami