Powrót
4 porcje 5 minut

Śniadaniowy twarożek ziołowo-czosnkowy

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  500g sera Hochland Cremette
  •  200g jogurtu typu greckiego lub przegotowanej wody
  •  pęczek szczypiorku
  •  opcjonalnie - pęczek mięty lub bazylii
  •  4 ząbki czosnku
  •  sól i pieprz do smaku

Przepis krok po kroku

  • 1. wyłóż ser Cremette do miski, rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub wodę i wymieszaj na gładką masę
  • 2. obierz czosnek i rozgnieć 4 ząbki, dodaj do twarożku, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj
  • 3. umyj szczypiorek, posiekaj i dodaj do masy
  • 4. opcjonalnie dodaj świeże posiekane listki bazylii lub mięty
  • 5. wymieszaj i podawaj w bufecie śniadaniowym ze świeżym pieczywem