Powrót
` 20 minut

Orientalna zupa serowa

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  200 g Hochland Cheddar&Gouda
  •  100 ml mleka kokosowego
  •  80 ml bulionu drobiowego
  •  1 łyżeczka żółtego curry w paście
  •  20 g orzechów nerkowca
  •  1 cm świeżego imbiru
  •  20 listków świeżej kolendry
  •  120 g piersi z kurczaka

Przepis krok po kroku

  • 1. w rondelku gotuj mleko kokosowe oraz bulion drobiowy, następnie dodaj pastę curry
  • 2. dodaj kostki sera Cheddar&Gouda i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia sera w zupie
  • 3. na suchej rozgrzanej patelni tostuj orzechy przez około 2 minuty, następnie przełóż je do miseczki
  • 4. na tej samej patelni usmaż na oleju kurczaka pokrojonego w paseczki
  • 5. imbir obierz i pokrój w cienkie paseczki, przygotuj kolendrę – wyrwij listki z łodyg
  • 6. zupę rozlej do miseczek, dodaj kurczaka, posyp posiekanymi orzechami
  • 7. udekoruj imbirem pokrojonym na cienkie piórka i liśćmi kolendry