Powrót
Makaroniki malinowo-poziomkowe z nadzieniem creamland
Składniki:
KORPUS
- 300 g cukru pudru
- 300 g mąki migdałowej
- 110 g białka
- 300 g cukru białego
- 75 g wody
- 110 g białka
GANACHE SEROWY
- 75 g śmietany
- 150 g sera Hochland
- Creamland śmietankowy
- 120 g czekolady białej
- 10 g cukru inwertowanego
ŻEL MALINA-POZIOMKA
- 100 g pasty poziomkowej
- 500 g pulpy malinowej
- 60 g miodu
- 9 g agaru
- 10 g cukru białego
Przepis krok po kroku
- 1. Wodę z cukrem zagotuj do 118oC. Następnie zalej białkiem i ubij na wolnych obrotach do 50 stopni.
- 2. Odstaw na 30 minut w suchym miejscu. Następnie upiecz w 150oC przez 10-14 minut.
- 3. Podgrzej śmietanę wymieszaną z cukrem inwertowanym.
- 4. Rozpuść delikatnie czekoladę.
- 5. Dodaj śmietanowy krem do półpłynnej czekolady i zblenduj całość.
- 6. Następnie dodaj ser Hochland Creamland śmietankowy i ponownie zblenduj.
- 7. Na koniec odstaw do krystalizacji. Połącz razem cukier i agar.
- 8. Następnie dodaj do garnka z wymieszanymi owocami i miodem.
- 9. Zagotuj razem, a potem schłodź w lodówce, aż stężeje.
- 10. Po schłodzeniu zblenduj.