Powrót

Makaroniki malinowo-poziomkowe z nadzieniem creamland

Składniki:
KORPUS
  •  300 g cukru pudru
  •  300 g mąki migdałowej
  •  110 g białka
  •  300 g cukru białego
  •  75 g wody
  •  110 g białka
GANACHE SEROWY
  •  75 g śmietany
  •  150 g sera Hochland
  •  Creamland śmietankowy
  •  120 g czekolady białej
  •  10 g cukru inwertowanego
ŻEL MALINA-POZIOMKA
  •  100 g pasty poziomkowej
  •  500 g pulpy malinowej
  •  60 g miodu
  •  9 g agaru
  •  10 g cukru białego

Przepis krok po kroku

  • 1. Wodę z cukrem zagotuj do 118oC. Następnie zalej białkiem i ubij na wolnych obrotach do 50 stopni.
  • 2. Odstaw na 30 minut w suchym miejscu. Następnie upiecz w 150oC przez 10-14 minut.
  • 3. Podgrzej śmietanę wymieszaną z cukrem inwertowanym.
  • 4. Rozpuść delikatnie czekoladę.
  • 5. Dodaj śmietanowy krem do półpłynnej czekolady i zblenduj całość.
  • 6. Następnie dodaj ser Hochland Creamland śmietankowy i ponownie zblenduj.
  • 7. Na koniec odstaw do krystalizacji. Połącz razem cukier i agar.
  • 8. Następnie dodaj do garnka z wymieszanymi owocami i miodem.
  • 9. Zagotuj razem, a potem schłodź w lodówce, aż stężeje.
  • 10. Po schłodzeniu zblenduj.