Powrót
8 45min

Sernik Creamland New York

Składniki:
KRUSZONKA GRYCZANA
  •  75 g cukru
  •  80 g masła
  •  20 g mąki pszennej
  •  75 g mąki gryczanej
  •  100 g mąki migdałowej
MASA SERNIKOWA
  •  500 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  50 g masła
  •  250 g jajek
  •  200 g cukru
  •  10 g skrobi kukurydzianej
  •  1 laska wanilii
DEKORACJA
  •  Obręcz z czekolady gorzkiej
  •  Dysk z białej czekolady, złota i kakao
  •  Złoto w płatkach
  •  Cukier puder

Przepis krok po kroku

  • 1. Do uzyskania kruszonki połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
  • 2. Następnie upiecz ją w piekarniku w 180ºC przez około 20 minut i wyłóż do formy o średnicy 20 cm.
  • 3. Połącz ser Hochland Creamland śmietankowy i wszystkie składniki na masę sernikową - z laski wanilii dodaj tylko ziarna.
  • 4. Zblenduj wszystko na gładką masę, następnie wylej do silikonowej formy o średnicy 20cm.
  • 5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 96ºC przez 120 minut.
  • 6. Ostudzony sernik udekoruj wedle uznania (nasza propozycja to dekoracja z czekoladowej obręczy, białej czekolady obsypanej płatkami złota i kakao, a poza tym obfita posypka z cukru pudru).