Powrót
Sernik Creamland New York
Składniki:
KRUSZONKA GRYCZANA
- 75 g cukru
- 80 g masła
- 20 g mąki pszennej
- 75 g mąki gryczanej
- 100 g mąki migdałowej
MASA SERNIKOWA
- 500 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 50 g masła
- 250 g jajek
- 200 g cukru
- 10 g skrobi kukurydzianej
- 1 laska wanilii
DEKORACJA
- Obręcz z czekolady gorzkiej
- Dysk z białej czekolady, złota i kakao
- Złoto w płatkach
- Cukier puder
Przepis krok po kroku
- 1. Do uzyskania kruszonki połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
- 2. Następnie upiecz ją w piekarniku w 180ºC przez około 20 minut i wyłóż do formy o średnicy 20 cm.
- 3. Połącz ser Hochland Creamland śmietankowy i wszystkie składniki na masę sernikową - z laski wanilii dodaj tylko ziarna.
- 4. Zblenduj wszystko na gładką masę, następnie wylej do silikonowej formy o średnicy 20cm.
- 5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 96ºC przez 120 minut.
- 6. Ostudzony sernik udekoruj wedle uznania (nasza propozycja to dekoracja z czekoladowej obręczy, białej czekolady obsypanej płatkami złota i kakao, a poza tym obfita posypka z cukru pudru).