Powrót
1 10min

Ciabatta z pieczonym boczkiem i serem Creamland z prażoną cebulką

Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
  •  1 ciabatta
  •  50 g sera Hochland Creamland z prażoną cebulką
  •  8 plastrów boczku wędzonego
  •  1 pomidor malinowy
  •  20 g sałaty roszponki

Przepis krok po kroku

  • 1. Plastry boczku wędzonego wstaw na pergaminie do rozgrzanego do 170ºC piekarnika i piecz przez 8 minut.
  • 2. Ciabattę pokrój wzdłuż i jej połówki posmaruj serem Hochland Creamland z prażoną cebulką.
  • 3. Ułóż na to umytą i osuszoną roszponkę, a następnie pokrojonego w plastry pomidora.
  • 4. Na to połóż gotowy boczek i kolejną warstwę roszponki.
  • 5. Przykryj górną połówką ciabatty.