Powrót
Ciabatta z pieczonym boczkiem i serem Creamland z prażoną cebulką
Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
- 1 ciabatta
- 50 g sera Hochland Creamland z prażoną cebulką
- 8 plastrów boczku wędzonego
- 1 pomidor malinowy
- 20 g sałaty roszponki
Przepis krok po kroku
- 1. Plastry boczku wędzonego wstaw na pergaminie do rozgrzanego do 170ºC piekarnika i piecz przez 8 minut.
- 2. Ciabattę pokrój wzdłuż i jej połówki posmaruj serem Hochland Creamland z prażoną cebulką.
- 3. Ułóż na to umytą i osuszoną roszponkę, a następnie pokrojonego w plastry pomidora.
- 4. Na to połóż gotowy boczek i kolejną warstwę roszponki.
- 5. Przykryj górną połówką ciabatty.