Powrót
2 tosty 10 minut

Tosty królewskie
z serem Gouda

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  3 kromki chleba tostowego 3 ziarna
  •  łyżka majonezu
  •  łyżka pesto
  •  2 plastry szynki parmeńskiej
  •  2 plastry Goudy
  •  patyczki do szaszłyków
  •  Papryczki "sweety drop"

Przepis krok po kroku

  • 1. przygotuj plastry szynki i sera, wyjmij z opakowania dwie kromki chleba tostowego
  • 2. chleb tostowy przekrój na trójkąty
  • 3. tosty podpiekaj przez minutę, następnie dwie kromki posmaruj majonezem, dwie - pesto
  • 4. składaj piętrowo: chleb z majonezem - ser zwinięty w trójkąt - chleb z pesto - szynka - chleb z majonezem; na patyczki szaszłykowe lub szpadki nabij po dwie papryczki "sweety drop"
  • 5. na patyczki szaszłykowe lub szpadki nabij po dwie papryczki "sweety drop"
  • 6. podawaj z dipami; możesz użyć sosu tatarskiego, pasty z czarnych oliwek lub z suszonych pomidorów