Powrót
Tosty królewskie
Tosty królewskie
z serem Gouda
Składniki:
Wszystkie składniki
- 3 kromki chleba tostowego 3 ziarna
- łyżka majonezu
- łyżka pesto
- 2 plastry szynki parmeńskiej
- 2 plastry Goudy
- patyczki do szaszłyków
- Papryczki "sweety drop"
Przepis krok po kroku
- 1. przygotuj plastry szynki i sera, wyjmij z opakowania dwie kromki chleba tostowego
- 2. chleb tostowy przekrój na trójkąty
- 3. tosty podpiekaj przez minutę, następnie dwie kromki posmaruj majonezem, dwie - pesto
- 4. składaj piętrowo: chleb z majonezem - ser zwinięty w trójkąt - chleb z pesto - szynka - chleb z majonezem; na patyczki szaszłykowe lub szpadki nabij po dwie papryczki "sweety drop"
- 5. na patyczki szaszłykowe lub szpadki nabij po dwie papryczki "sweety drop"
- 6. podawaj z dipami; możesz użyć sosu tatarskiego, pasty z czarnych oliwek lub z suszonych pomidorów