Powrót
1 porcja 25 minut

Double cheese graham wrap

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  1 tortilla wieloziarnista lub graham
  •  1 liść sałaty
  •  1 mała czerwona cebula
  •  1 ogórek konserwowy
  •  1 pomidor
  •  1 hamburger albo 2 plastry rostbefu
  •  100g kostki Hochland Cheddar&Gouda
  •  50g wiórków Hochland Cheddar Jack
  •  1 łyżka masła klarowanego

Przepis krok po kroku

  • 1. hamburgera pokrój na paski / rostbef na plastry
  • 2. mięso podsmaż na maśle klarowanym na dobrze rozgrzanej patelni
  • 3. pomidora umyj, osusz i pokrój na plastry
  • 4. sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku
  • 5. cebulę pokrój na cienkie talarki
  • 6. w tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 °c
  • 7. przygotuj folię aluminiową, ułóż na niej tortillę
  • 8. na placku ułóż sałatę, pomidor, cebulę i mięso
  • 9. posyp wiórkami Cheddar Jack i kostkami Cheddar&Gouda
  • 10. zwiń tortillę w formę wrapa: najpierw od dołu potem w rulon
  • 11. następnie owiń wrapa szczelnie folią i podgrzewaj przez 2 minuty w rozgrzanym piecu
  • 12. po wyjęciu rozwiń z folii i wyłóż na talerz
  • 13. podawaj z sosami do wyboru