Powrót
Double cheese graham wrap
Składniki:
Wszystkie składniki
- 1 tortilla wieloziarnista lub graham
- 1 liść sałaty
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ogórek konserwowy
- 1 pomidor
- 1 hamburger albo 2 plastry rostbefu
- 100g kostki Hochland Cheddar&Gouda
- 50g wiórków Hochland Cheddar Jack
- 1 łyżka masła klarowanego
Przepis krok po kroku
- 1. hamburgera pokrój na paski / rostbef na plastry
- 2. mięso podsmaż na maśle klarowanym na dobrze rozgrzanej patelni
- 3. pomidora umyj, osusz i pokrój na plastry
- 4. sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku
- 5. cebulę pokrój na cienkie talarki
- 6. w tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 °c
- 7. przygotuj folię aluminiową, ułóż na niej tortillę
- 8. na placku ułóż sałatę, pomidor, cebulę i mięso
- 9. posyp wiórkami Cheddar Jack i kostkami Cheddar&Gouda
- 10. zwiń tortillę w formę wrapa: najpierw od dołu potem w rulon
- 11. następnie owiń wrapa szczelnie folią i podgrzewaj przez 2 minuty w rozgrzanym piecu
- 12. po wyjęciu rozwiń z folii i wyłóż na talerz
- 13. podawaj z sosami do wyboru