Powrót
Garganello Cheddar Jack
Składniki:
Wszystkie składniki
- 200 g makaronu Garganelli
- 100 g wiórków Hochland Cheddar Jack
- 80 ml śmietany kremówki 36%
- 15 ml białego wina
- 20 g suszonych pomidorów
- 10 g czarnych oliwek
- 20 g świeżego szpinaku
- 5 g świeżych liści bazylii
- pieprz młotkowany
Przepis krok po kroku
- 1. makaron ugotuj "al dente" we wrzącej osolonej wodzie
- 2. pokrój suszone pomidory w cienkie paski
- 3. przysmaż je wraz z olejem z suszonych pomidorów
- 4. podlej białym winem i odparuj alkohol
- 5. wlej śmietanę, zagotuj
- 6. dodaj wiórki sera Cheddar Jack
- 7. dopraw pieprzem
- 8. dodaj makaron, szpinak, liście bazylii i oliwki pokrojone w plasterki