Powrót
1 porcja 30 minut

Garganello Cheddar Jack

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  200 g makaronu Garganelli
  •  100 g wiórków Hochland Cheddar Jack
  •  80 ml śmietany kremówki 36%
  •  15 ml białego wina
  •  20 g suszonych pomidorów
  •  10 g czarnych oliwek
  •  20 g świeżego szpinaku
  •  5 g świeżych liści bazylii
  •  pieprz młotkowany

Przepis krok po kroku

  • 1. makaron ugotuj "al dente" we wrzącej osolonej wodzie
  • 2. pokrój suszone pomidory w cienkie paski
  • 3. przysmaż je wraz z olejem z suszonych pomidorów
  • 4. podlej białym winem i odparuj alkohol
  • 5. wlej śmietanę, zagotuj
  • 6. dodaj wiórki sera Cheddar Jack
  • 7. dopraw pieprzem
  • 8. dodaj makaron, szpinak, liście bazylii i oliwki pokrojone w plasterki