Powrót
Pomidory nadziewane farszem z Creamland i ciecierzycą
Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
- 100 g sera Hochland Cremland śmietankowy
- 200 g ciecierzycy z puszki
- 20 g natki pietruszki
- 15 g suszonych pomidorów
- Skórka starta z ½ limonki
- 3 g pasty Tahini
- 2 g czosnku posiekanego
- 2 pomidory
Przepis krok po kroku
- 1. Pomidora sparz we wrzącej, osolonej wodzie, a następnie zahartuj i obierz ze skóry.
- 2. Odetnij górną część i wydrąż jego środek.
- 3. Posiekaj dokładnie natkę pietruszki i suszone pomidory.
- 4. Wszystkie składniki na farsz połącz w misce w misce z serem Hochland Creamland śmietankowym, starając się, aby ziarna cieciorki dokładnie popękały.
- 5. W razie potrzeby dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
- 6. Nałóż farsz do przygotowanych pomidorów.
- 7. Udekoruj wedle uznania liśćmi, kiełkami lub ziołami.