Powrót
1 10min

Pomidory nadziewane farszem z Creamland i cicierzycą

Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
  •  100 g sera Hochland Cremland śmietankowy
  •  200 g ciecierzycy z puszki
  •  20 g natki pietruszki
  •  15 g suszonych pomidorów
  •  Skórka starta z ½ limonki
  •  3 g pasty Tahini
  •  2 g czosnku posiekanego
  •  2 pomidory

Przepis krok po kroku

  • 1. Pomidora sparz we wrzącej, osolonej wodzie, a następnie zahartuj i obierz ze skóry.
  • 2. Odetnij górną część i wydrąż jego środek.
  • 3. Posiekaj dokładnie natkę pietruszki i suszone pomidory.
  • 4. Wszystkie składniki na farsz połącz w misce w misce z serem Hochland Creamland śmietankowym, starając się, aby ziarna cieciorki dokładnie popękały.
  • 5. W razie potrzeby dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Nałóż farsz do przygotowanych pomidorów.
  • 7. Udekoruj wedle uznania liśćmi, kiełkami lub ziołami.