Powrót
Praliny z pieczonym burakiem i ziarnami słonecznika
Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
- 100 g sera Cremette
- 20 g szczypiorku
- 10 g koperku
- 30 g buraka pieczonego pokrojonego w drobną kostkę
- 20 g ziaren słonecznika
Przepis krok po kroku
- 1. Umyj zioła i osusz je. Koperek obierz z najgrubszych gałązek
- 2. Drobno posiekaj koperek i szczypiorek
- 3. Wymieszaj ser Cremette z ziołami i burakiem
- 4. Dopraw masę serową do smaku solą i pieprzem
- 5. Ziarna słonecznika tostuj na suchej patelni na złoty kolor
- 6. Formuj kulki pralin i obtaczaj je w ziarnach słonecznika
- 7. Dekoruj ziołami, kiełkami, płatkami migdałów i opłatkiem wasabi lub innymi dodatkami według własnego uznania