Powrót

Praliny z pieczonym burakiem i ziarnami słonecznika

Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
  •  100 g sera Cremette
  •  20 g szczypiorku
  •  10 g koperku
  •  30 g buraka pieczonego pokrojonego w drobną kostkę
  •  20 g ziaren słonecznika

Przepis krok po kroku

  • 1. Umyj zioła i osusz je. Koperek obierz z najgrubszych gałązek
  • 2. Drobno posiekaj koperek i szczypiorek
  • 3. Wymieszaj ser Cremette z ziołami i burakiem
  • 4. Dopraw masę serową do smaku solą i pieprzem
  • 5. Ziarna słonecznika tostuj na suchej patelni na złoty kolor
  • 6. Formuj kulki pralin i obtaczaj je w ziarnach słonecznika
  • 7. Dekoruj ziołami, kiełkami, płatkami migdałów i opłatkiem wasabi lub innymi dodatkami według własnego uznania