Powrót
Tartaletki z Cremette i jagnięciną
Składniki:
CIASTO
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- Pół jajka
- Ciasto won ton - gotowe
FARSZ MIĘSNY
- 100 g giczy jagnięcej
- 50 g sera Cremette
- Pół łyżeczki pieprzu kruszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 20 g piklowanych grzybów shimej
- 5 piklowanych cebulek perłowych
Przepis krok po kroku
- 1. Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
- 2. Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
- 3. Rozdrobnij widelcem uduszoną gicz jagnięcą na włókna
- 4. Wymieszaj z serem Cremette
- 5. Umyj i osusz natkę pietruszki, obierz z większych gałązek
- 6. Pietruszkę posiekaj drobno i dodaj ją do serowo-mięsnej masy
- 7. Porcjuj masę do tartaletek
- 8. Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką