Powrót

Tartaletki z Cremette i jagnięciną

Składniki:
CIASTO
  •  200 g mąki pszennej
  •  100 g masła
  •  1 łyżka kwaśnej śmietany
  •  Pół jajka
  •  Ciasto won ton - gotowe
FARSZ MIĘSNY
  •  100 g giczy jagnięcej
  •  50 g sera Cremette
  •  Pół łyżeczki pieprzu kruszonego
  •  1 łyżeczka natki pietruszki
  •  20 g piklowanych grzybów shimej
  •  5 piklowanych cebulek perłowych

Przepis krok po kroku

  • 1. Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
  • 2. Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
  • 3. Rozdrobnij widelcem uduszoną gicz jagnięcą na włókna
  • 4. Wymieszaj z serem Cremette
  • 5. Umyj i osusz natkę pietruszki, obierz z większych gałązek
  • 6. Pietruszkę posiekaj drobno i dodaj ją do serowo-mięsnej masy
  • 7. Porcjuj masę do tartaletek
  • 8. Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką