Powrót

Cagliata chowder

Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
  •  300 ml bulionu drobiowego
  •  250 g sera Cagliata
  •  100 g boczku
  •  50 g słonych orzeszków ziemnych
  •  50 g szalotki
  •  200 g kalafiora
  •  100 ml śmietany 36%
  •  50 g pomidorów suszonych
  •  100 g cukinii
  •  20 g kolendry

Przepis krok po kroku

  • 1. W rondelku zagotuj bulion drobiowy
  • 2. Dodaj śmietanę i ser
  • 3. Gotuj zupę na wolnym ogniu
  • 4. Posiekaj orzeszki ziemne
  • 5. Boczek pokrój w kosteczkę i przesmaż na patelni
  • 6. Pokrój kalafior na drobne różyczki
  • 7. Szalotkę, suszone pomidory oraz cukinię pokrój w drobną kostkę
  • 8. Dodaj pokrojone warzywa do zupy
  • 9. Na koniec dodaj boczek i listki kolendry
  • 10. Chowder możesz podawać z paluszkami grissini