Powrót
Cagliata chowder
Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
- 300 ml bulionu drobiowego
- 250 g sera Cagliata
- 100 g boczku
- 50 g słonych orzeszków ziemnych
- 50 g szalotki
- 200 g kalafiora
- 100 ml śmietany 36%
- 50 g pomidorów suszonych
- 100 g cukinii
- 20 g kolendry
Przepis krok po kroku
- 1. W rondelku zagotuj bulion drobiowy
- 2. Dodaj śmietanę i ser
- 3. Gotuj zupę na wolnym ogniu
- 4. Posiekaj orzeszki ziemne
- 5. Boczek pokrój w kosteczkę i przesmaż na patelni
- 6. Pokrój kalafior na drobne różyczki
- 7. Szalotkę, suszone pomidory oraz cukinię pokrój w drobną kostkę
- 8. Dodaj pokrojone warzywa do zupy
- 9. Na koniec dodaj boczek i listki kolendry
- 10. Chowder możesz podawać z paluszkami grissini