Powrót
4 30

Chłodnik Creamland z botwinką i miętą

Składniki:
ZUPA
  •  150 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  300 g buraków kiszonych
  •  300 ml maślanki
  •  20 g mięty
  •  30 g szczypiorku
  •  Sok z 1 cytryny
  •  50 g ogórka zielonego
  •  20 g koperku
  •  2 jajka na twardo
MUS SEROWY DO DEKORACJI
  •  100 g pieczarek marynowanych posiekanych
  •  100 g ogórka konserwowego posiekanego
  •  15 g kaparów posiekanych
  •  150 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  30 g śmietany 36%
  •  15 g koperku
  •  15 g szczypiorku
  •  10 g szalotki
  •  1 jajko
  •  Sól i pieprz do smaku

Przepis krok po kroku

  • 1. Ugotuj kiszone buraki, ostudź i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce).
  • 2. Połącz w misce buraki z maślanką i serem Hochland Creamland śmietankowym.
  • 3. Następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki oraz w razie potrzeby dla dodania smaku sok z kiszonych buraków.
  • 4. Jajko ugotuj na twardo.
  • 5. Połącz wszystkie składniki na mus serowy i bardzo dokładnie wymieszaj.
  • 6. Dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.
  • 7. Udekoruj zupę porcją musu serowego.