Powrót
Chłodnik Creamland z botwinką i miętą
Składniki:
ZUPA
- 150 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 300 g buraków kiszonych
- 300 ml maślanki
- 20 g mięty
- 30 g szczypiorku
- Sok z 1 cytryny
- 50 g ogórka zielonego
- 20 g koperku
- 2 jajka na twardo
MUS SEROWY DO DEKORACJI
- 100 g pieczarek marynowanych posiekanych
- 100 g ogórka konserwowego posiekanego
- 15 g kaparów posiekanych
- 150 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 30 g śmietany 36%
- 15 g koperku
- 15 g szczypiorku
- 10 g szalotki
- 1 jajko
- Sól i pieprz do smaku
Przepis krok po kroku
- 1. Ugotuj kiszone buraki, ostudź i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce).
- 2. Połącz w misce buraki z maślanką i serem Hochland Creamland śmietankowym.
- 3. Następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki oraz w razie potrzeby dla dodania smaku sok z kiszonych buraków.
- 4. Jajko ugotuj na twardo.
- 5. Połącz wszystkie składniki na mus serowy i bardzo dokładnie wymieszaj.
- 6. Dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.
- 7. Udekoruj zupę porcją musu serowego.