Powrót
Orientalna zupa serowa
Składniki:
Wszystkie składniki
- 200 g Hochland Cheddar&Gouda
- 100 ml mleka kokosowego
- 80 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka żółtego curry w paście
- 20 g orzechów nerkowca
- 1 cm świeżego imbiru
- 20 listków świeżej kolendry
- 120 g piersi z kurczaka
Przepis krok po kroku
- 1. w rondelku gotuj mleko kokosowe oraz bulion drobiowy, następnie dodaj pastę curry
- 2. dodaj kostki sera Cheddar&Gouda i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia sera w zupie
- 3. na suchej rozgrzanej patelni tostuj orzechy przez około 2 minuty, następnie przełóż je do miseczki
- 4. na tej samej patelni usmaż na oleju kurczaka pokrojonego w paseczki
- 5. imbir obierz i pokrój w cienkie paseczki, przygotuj kolendrę – wyrwij listki z łodyg
- 6. zupę rozlej do miseczek, dodaj kurczaka, posyp posiekanymi orzechami
- 7. udekoruj imbirem pokrojonym na cienkie piórka i liśćmi kolendry