Powrót
50 minut

Dip z pieczoną papryką

Składniki:
Wszystkie składniki
  •  200 g Hochland Gouda lub Śmietankowy
  •  1 pieczona czerwona papryka
  •  1 g soli
  •  2 g kolorowego pieprzu łamanego
  •  5 g natki pietruszki
  •  70 g śmietany kremówki 36%
  •  3 g papryki chili
  •  3 g papryki słodkiej

Przepis krok po kroku

  • 1. paprykę upiecz w foli aluminiowej przez 40 minut w temperaturze 170°C
  • 2. po upieczeniu paprykę obierz ze skóry
  • 3. ser Gouda lub Śmietankowy włóż do miski, dolej śmietanę
  • 4. dodaj paprykę pieczoną, obie papryki w proszku oraz sól
  • 5. wszystkie składniki blenduj mikserem na gładką masę
  • 6. dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz łamany pieprz, zamieszaj
  • 7. podawaj do krakersów, warzyw pociętych w słupki oraz do nachosów