Aktualności

Zapraszamy na ExpoSweet 2024!

Największe targi cukiernicze i lodziarskie w Polsce już 25-28 lutego. Odkryj największe i najsłodsze źródło wiedzy i inspiracji w Polsce wspólnie z zespołem Hochland Professional. Poznaj szerokie zastosowanie naszych serów twarogowych i zainspiruj się nowymi aplikacjami oraz technikami cukierniczymi. Zespół Hochland Professional zaprasza piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz wszystkich zainteresowanych branżą food service na stoisko na […]

Czytaj więcej

Hochland na Alimpex Expo 2023 w Pradze!

W czeskiej Pradze w dniach 28-30.03.2023 miały miejsce targi produktów spożywczych zorganizowane przez firmę Alimpex Food a.s. Hochland zaprezentował podczas tegorocznej edycji Alimpex Expo swoją ofertę brandową, zarówno marek Hochland jak i Almette, oraz produkty przeznaczone dla gastronomii sygnowane marką Hochland Professional. Firma Alimpex jest importerem produktów Hochland i ch dystrybutorem na terenie Czech. Targi […]

Czytaj więcej

Plebiscyt Czytamy Etykiety 2022

Nagroda dla Almette w kategorii Nabiał Już po raz 8. społeczność niezależnego serwisu internetowego czytamyetykiety.pl wzięła pod lupę składy tysięcy kosmetyków i produktów spożywczych. Uroczysta gala wręczenia nagród dla laureatów plebiscytu odbyła się 21 marca w Warszawie. W tym roku Śmietankowy puszysty serek twarogowy Almette zwyciężył w kategorii Nabiał. Plebiscyt Czytamy Etykiety z roku na […]

Czytaj więcej

HOCHLAND PROFESSIONAL ZAPRASZA NA TARGI EXPOSWEET 2023

O TARGACH EXPOSWEET Exposweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. Z roku na rok goszczą coraz szersze grono profesjonalistów, zarówno wśród wystawców jak i odwiedzających gości. Wydarzeniu towarzyszą konkursy branżowe rangi mistrzowskiej pozwalające na wyłonienie młodych talentów i obserwowanie najświeższych trendów cukierniczych. Lodziarskie Mistrzostwa Polski Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru Otwarty Konkurs […]

Czytaj więcej

Międzynarodowy Dzień Burgera – zainspiruj się i świętuj razem z Hochland Professional!

Dziś, wielbiciele hamburgerów mają powód do świętowania, ponieważ to właśnie dzisiaj przypada Międzynarodowy Dzień Burgera. Niezależnie od tego, czy wybierzemy wersję mniej lub bardziej wysmażoną, z sieciówek, food trucków czy ekskluzywnych restauracji, to hamburger pozostaje najpopularniejszą kanapką na świecie. Bez wątpienia można powiedzieć, że w myśl powiedzenia, iż „sukces ma wielu ojców”, tak i autorstwo […]

Czytaj więcej

Świętuj z nami Dzień Tosta!

Święto Dnia Tosta zostało zapoczątkowane w 2014 roku w Wielkiej Brytanii przez członków organizacji z branży piekarskiej. Organizacja The Tiptree World Bread Awards zajmuje się promowaniem sztuki pieczenia, poprzez organizowanie m.in. konkursów czy specjalnych wydarzeń. Do jednych z nich zaliczamy właśnie Dzień Tosta, który przypada na ostatni czwartek lutego. Czy tost może stanowić danie główne? […]

Czytaj więcej

Zapraszamy na Targi Cukiernicze ExpoSweet

W dniach 27 lutego – 2 marca 2022 w Warszawie odbędą się największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. Targi Expo Sweet są ważnym wydarzeniem w kalendarzu ogólnopolskich imprez branżowych przeznaczonych dla cukierników, piekarzy, przedstawicieli branży lodziarskiej oraz HORECA. Hochland Professional będzie obecny wśród wystawców na stoisku 1-12A z prezentacją oferty serów twarogowych i ich […]

Czytaj więcej

Świętuj razem z nami Dzień Pizzy!

9 lutego obchodzimy święto najpopularniejszego włoskiego przysmaku! 🍕 Polacy kochają kuchnię włoską. Uwielbiamy nie tylko makarony, risotto czy desery, ale przede wszystkim pizzę! To właśnie ten najpopularniejszy na świecie przysmak rodem ze słonecznej Italii, obchodzi dzisiaj swoje święto. Hochland Professional posiada w swojej ofercie ser podpuszczkowy Cagliata, który ma szerokie zastosowanie w gastronomii i B2B. Cagliata […]

Czytaj więcej

Dzień Kanapki – 3 listopada

3 listopada obchodzimy Dzień Kanapki, czyli prawdopodobnie najdoskonalszej propozycji śniadaniowej znanej na całym świecie! Hochland Professional posiada w swojej ofercie sery o szerokim zastosowaniu w branży HoReCa i B2B. Jak zapewnić aby kanapka długo zachowała świeżość i nie namakała? Jak rozszerzyć asortyment i wprowadzić nowe smaki kanapek bez dodatkowego nakładu pracy? Jak minimalizować straty i […]

Czytaj więcej

Międzynarodowy Dzień Sushi – świętuj razem z nami!

Od wielu lat jedzenie sushi staje się co raz modniejsze. Dla niektórych osób sushi nie jest tylko zdrowym „jedzeniem” ale czymś więcej, jest ich stylem życia. Każdy fan sushi znajdzie coś dla siebie. Obecnie występują różne rodzaje tego japońskiego dania. Do najpopularniejszych należą: Nigiri, Miniuramaki, Futomaki, Uramaki oraz Makizushi. Jednym z najważniejszych składników jest ser, […]

Czytaj więcej

Świętuj Międzynarodowy Dzień Burgera z Hochland Professional!

Historia burgerów sięga XIX wieku. To właśnie w Hamburgu powstała ta najpopularniejsza przekąska składająca się z chrupiącej bułki, nadzienia z mięsa mielonego i różnych dodatków nazywana „Hamburger Rundstück”. W czasach rewolucji przemysłowej, większość Europejczyków podróżowała do Stanów Zjednoczonych właśnie z Hamburga, gdzie znajdował się jeden z największych portów europejskich. Statki z Hamburga zaczęły docierać do […]

Czytaj więcej

Cremette w nowej odsłonie

Flagowy ser twarogowy Hochland Cremette od grudnia jest produkowany w naszym zakładzie w Węgrowie. Cremette jest serem twarogowym premium przeznaczonym dla branży gastronomicznej oraz klientów B2B. To produkt z najwyższej półki, o bardzo wysokiej wydajności, trwałości i uniwersalnym przeznaczeniu. Jest świetną bazą potraw zarówno na słono jak i na słodko. Cremette jest niezastąpionym składnikiem sushi, […]

Czytaj więcej

Creamland – kremowy ser twarogowy o szerokim zastosowaniu w gastronomii

Przedstawiamy nowość w portfelu produktów Hochland Professional dedykowanych gastronomii i klientom B2B – Creamland. Creamland to kremowy ser twarogowy o szerokim zastosowaniu. Ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Jest to produkt gotowy do użycia, o gładkiej konsystencji i uniwersalnym smaku. Świetny do przekąsek i deserów, łatwo łączy się z innymi składnikami. Doskonała smarowność i […]

Czytaj więcej

Cagliata w nowej odsłonie 2kg

Cagliata w granulkach to ser do pizzy i przekąsek o delikatnym, kremowym smaku. Teraz w nowej odsłonie – w opakowaniu o gramaturze 2kg. Cagliata równomiernie rozpływa się po powierzchni ciasta i nie pozostawia plam tłuszczu na pizzy. Po wypieku uzyskuje apetyczną barwę. Doskonale łączy składniki potraw.

Czytaj więcej

Mini Almette dla HoReCa

Almette będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Do wyboru są najpopularniejsze warianty smakowe –  śmietankowy i z ziołami. Pojedyncze porcje to przede wszystkim wygoda, convience. Wcześniej proponowane 4 mini porcje trzeba było łamać, teraz to już jest zrobione. Gotowy produkt do podania to plus dla konsumenta, ale też […]

Czytaj więcej