Aktualności

Międzynarodowy Dzień Sushi – świętuj razem z nami!

Od wielu lat jedzenie sushi staje się co raz modniejsze. Dla niektórych osób sushi nie jest tylko zdrowym „jedzeniem” ale czymś więcej, jest ich stylem życia. Każdy fan sushi znajdzie coś dla siebie. Obecnie występują różne rodzaje tego japońskiego dania. Do najpopularniejszych należą: Nigiri, Miniuramaki, Futomaki, Uramaki oraz Makizushi. Jednym z najważniejszych składników jest ser, […]

Czytaj więcej

Świętuj Międzynarodowy Dzień Burgera z Hochland Professional!

Historia burgerów sięga XIX wieku. To właśnie w Hamburgu powstała ta najpopularniejsza przekąska składająca się z chrupiącej bułki, nadzienia z mięsa mielonego i różnych dodatków nazywana „Hamburger Rundstück”. W czasach rewolucji przemysłowej, większość Europejczyków podróżowała do Stanów Zjednoczonych właśnie z Hamburga, gdzie znajdował się jeden z największych portów europejskich. Statki z Hamburga zaczęły docierać do […]

Czytaj więcej

Cremette w nowej odsłonie

Flagowy ser twarogowy Hochland Cremette od grudnia jest produkowany w naszym zakładzie w Węgrowie. Cremette jest serem twarogowym premium przeznaczonym dla branży gastronomicznej oraz klientów B2B. To produkt z najwyższej półki, o bardzo wysokiej wydajności, trwałości i uniwersalnym przeznaczeniu. Jest świetną bazą potraw zarówno na słono jak i na słodko. Cremette jest niezastąpionym składnikiem sushi, […]

Czytaj więcej

Creamland – kremowy ser twarogowy o szerokim zastosowaniu w gastronomii

Przedstawiamy nowość w portfelu produktów Hochland Professional dedykowanych gastronomii i klientom B2B – Creamland. Creamland to kremowy ser twarogowy o szerokim zastosowaniu. Ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Jest to produkt gotowy do użycia, o gładkiej konsystencji i uniwersalnym smaku. Świetny do przekąsek i deserów, łatwo łączy się z innymi składnikami. Doskonała smarowność i […]

Czytaj więcej

Cagliata w nowej odsłonie 2kg

Cagliata w granulkach to ser do pizzy i przekąsek o delikatnym, kremowym smaku. Teraz w nowej odsłonie – w opakowaniu o gramaturze 2kg. Cagliata równomiernie rozpływa się po powierzchni ciasta i nie pozostawia plam tłuszczu na pizzy. Po wypieku uzyskuje apetyczną barwę. Doskonale łączy składniki potraw.

Czytaj więcej

Mini Almette dla HoReCa

Almette będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Do wyboru są najpopularniejsze warianty smakowe –  śmietankowy i z ziołami. Pojedyncze porcje to przede wszystkim wygoda, convience. Wcześniej proponowane 4 mini porcje trzeba było łamać, teraz to już jest zrobione. Gotowy produkt do podania to plus dla konsumenta, ale też […]

Czytaj więcej

Hochland laureatem nagrody kupców „Złoty Paragon 2020”

Konkurs „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” jest jednym z najważniejszych – cyklicznych wydarzeń polskiej branży FMCG. Organizatorem konkursu jest miesięcznik Hurt & Detal – jedno z najbardziej znaczących na rynku prasy branżowej, ogólnopolskie pismo FMCG. W tegorocznej edycji konkursu, podczas uroczystej Gali, która odbyła się na YouTube 15 maja 2020, otrzymaliśmy dwie nagrody kupców […]

Czytaj więcej