Aktualności

Cagliata w nowej odsłonie 2kg

Cagliata w granulkach to ser do pizzy i przekąsek o delikatnym, kremowym smaku. Teraz w nowej odsłonie – w opakowaniu o gramaturze 2kg. Cagliata równomiernie rozpływa się po powierzchni ciasta i nie pozostawia plam tłuszczu na pizzy. Po wypieku uzyskuje apetyczną barwę. Doskonale łączy składniki potraw.

Czytaj więcej

Mini Almette dla HoReCa

Almette będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Do wyboru są najpopularniejsze warianty smakowe –  śmietankowy i z ziołami. Pojedyncze porcje to przede wszystkim wygoda, convience. Wcześniej proponowane 4 mini porcje trzeba było łamać, teraz to już jest zrobione. Gotowy produkt do podania to plus dla konsumenta, ale też […]

Czytaj więcej

Hochland laureatem nagrody kupców „Złoty Paragon 2020”

Konkurs „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” jest jednym z najważniejszych – cyklicznych wydarzeń polskiej branży FMCG. Organizatorem konkursu jest miesięcznik Hurt & Detal – jedno z najbardziej znaczących na rynku prasy branżowej, ogólnopolskie pismo FMCG. W tegorocznej edycji konkursu, podczas uroczystej Gali, która odbyła się na YouTube 15 maja 2020, otrzymaliśmy dwie nagrody kupców […]

Czytaj więcej

Hochland i Siepomaga!

Hochland aktywnie zaangażowała się w ogólnopolską zbiórkę prowadzoną przez Fundację Siepomaga. Celem zbiórki jest zgromadzenie środków pieniężnych na niezbędne wyposażenie oddziałów zakaźnych i wszystkich placówek medycznych zaangażowanych do walki z epidemią. Zgodnie z ideą #hochlandsiedzieli, firma przekazuje na tę akcję darowiznę pieniężną. To nie wszystko – bowiem firma promuje również wśród swoich pracowników przekazanie indywidualnego […]

Czytaj więcej

Najważniejsze cechy sera twarogowego w zastosowaniach piekarskich

Wpisując się w rozwojowy trend „grab-and-go” coraz więcej piekarni rozszerza portfolio o ofertę gotowych kanapek. Często unika się używania sera twarogowego do komponowania kanapek z obawy o rozmoczenie pieczywa. Dlatego bardzo ważny jest  właściwy dobór sera: powinien być stabilny, dość zwarty, a jednocześnie mieć delikatny, śmietankowy smak. Taki twaróg nadaje się do smarowania zamiast masła […]

Czytaj więcej