Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Bliny z Cremette i łososiem
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Servings:
4
osoby
Składniki
250
g
mąki gryczanej
150
g
mąki pszennej
25
g
świeżych drożdży
500
ml
ciepłego mleka
1
jajko
50
g
miękkiego masła
1
łyżeczka
cukru
0,5
łyżeczki
soli
Łosoś wędzony na ciepło
150
g
sera Cremette
Mikrozioła do dekoracji
Masło klarowane do smażenia
Instrukcje
Wymieszaj mleko, drożdże i cukier i odstaw na 10 minut
Wsyp do miski obie mąki, dodaj roztwór drożdży, jajka, masło i sól
Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia
Rozgrzej na patelni masło klarowane, smaż bliny na złoty kolor
Podziel łososia na porcje. Ułóż na gorących blinach łososia, porcję sera Cremette z łyżki i udekoruj ziołami
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów