Wszystkie składniki na bułki włóż do robota kuchennego.
Wyrób masę na pierwszej prędkości, aż wszystko się połączy, następnie włącz prędkość drugą i mieszaj jeszcze przez 5 minut.
Wyrobione ciasto nakryj ścierką i odstaw na 1 godzinę.
Po tym czasie wyciągnij ciasto z miski na stolnicę i uformuj mini bułeczki o wadze 120 g, przełóż je na blaszkę wyłożoną pergaminem i posmaruj z wierzchu żółtkiem, oprósz sezamem.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 205°C przez 20 minut.
Umytą i oczyszczoną pierś dopraw solą i pieprzem.
Z mąki, lodowatej wody, curry oraz jajka sporządź jednolite ciasto.
Doprawioną pierś obtocz lekko w mące, a następnie we wcześniej przygotowanym cieście.
Smaż na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
Z majonezu i pozostałych składników sporządź za pomocą rózgi kuchennej sos.
Połówki przekrojonej bułki posmaruj sosem.
Na spód połóż rukolę, następnie pierś z kurczaka, plastry sera Hochland Gouda, pikle i plaster pomidora.
Całość przykryj górną połową bułki.
Użyte produkty Hochland
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!