Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Cagliata chowder
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Porcje:
4
Składniki
300
ml
bulionu drobiowego
250
g
sera Cagliata
100
g
boczku
50
g
słonych orzeszków ziemnych
50
g
szalotki
200
g
kalafiora
100
ml
śmietany 36%
50
g
pomidorów suszonych
100
g
cukinii
20
g
kolendry
Instrukcje
W rondelku zagotuj bulion drobiowy
Dodaj śmietanę i ser
Gotuj zupę na wolnym ogniu
Posiekaj orzeszki ziemne
Boczek pokrój w kosteczkę i przesmaż na patelni
Pokrój kalafior na drobne różyczki
Szalotkę, suszone pomidory oraz cukinię pokrój w drobną kostkę
Dodaj pokrojone warzywa do zupy
Na koniec dodaj boczek i listki kolendry
Chowder możesz podawać z paluszkami grissini
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów