Wszystkie składniki na bułki włóż do robota kuchennego.
Wyrób masę na pierwszej prędkości, aż wszystko się połączy, następnie włącz prędkość drugą i mieszaj jeszcze przez 5 minut.
Wyrobione ciasto nakryj ścierką i odstaw na 1 godzinę.
Po tym czasie wyciągnij ciasto z miski na stolnicę i uformuj mini bułeczki o wadze 120 g, przełóż je na blaszkę wyłożoną pergaminem i posmaruj z wierzchu żółtkiem, oprósz sezamem.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 205°C przez 20 minut.
W rondelku rozpuść masło, dodaj łyżkę mąki, a po ich połączeniu wlej mleko.
Całość zdejmij z kuchenki i dodaj rozdrobniony ser Hochland Cheddar, po czym energicznie mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Z mąki, lodowatej wody oraz jajka sporządź jednolite ciasto, pokrojoną w pierścienie cebulę obtocz lekko w mące, a następnie w cieście, smaż na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
Na rozgrzanym grillu smaż burgery (stopień wysmażenia dowolny pod warunkiem, że mięso było zmielone przez Ciebie z wysokiej jakości wołowiny), na wierzch gorących burgerów połóż grillowane plastry bekonu oraz plastry sera Hochland Cheddar.
Połówki przekrojonej bułki posmaruj sosem BBQ, na dolną część połóż sałatę, na to gorącego burgera z bekonem, ser Hochland Gouda i onion ringsy.
Następnie drugiego burgera, kolejny plaster Goudy, polej gorącym sosem serowym, na wierzch połóż plaster pomidora.
Całość przykryj górną częścią bułki.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!