Ugotuj budyń. Połącz ser Hochland Creamland śmietankowy, budyń i wszystkie składniki na masę serową.
Przygotuj zaczyn na ciasto - połącz drożdże z mlekiem, odrobiną cukru i mąki, następnie delikatnie podgrzej i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Roztop tłuszcz, połącz pozostałe składniki na ciasto, dodaj zaczyn i zacznij wyrabiać.
Dobrze wyrobione ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Po tym czasie rozwałkuj ciasto, nałóż masę serową i odpowiednio składaj, a na koniec natnij w odpowiednich miejscach, aby uzyskać formę kołacza.
Odstaw w ciepłe miejsce.
Po drugim wyrośnięciu włóż do piekarnika rozgrzanego do 190oC i piecz przez 14 minut.
Gotowy, ostygnięty wypiek posmaruj lukrem i posyp kokosem oraz rodzynkami.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!