Ogórek obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
Paluszki krabowe pokrój w słupki.
Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch.
Ryż rozłóż wzdłuż połowy płata nori.
Połóż liść sałaty, a jego wierzch posmaruj serem Hochland Creamland śmietankowym.
Ułóż obok siebie ogórek i paluszki krabowe.
Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2. równomierne części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
Gotowe sushi ułóż na talerzu i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!