Przygotuj tempurę: połącz składniki, doprowadź do konsystencji ciasta na naleśniki.
Ogórek obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
Przygotuj awokado: obierz, usuń pestkę i pokrój w paski.
Tak samo pokrój tykwę i rzodkiew.
Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch.
Ryż rozłóż wzdłuż połowy płata nori.
Połóż liść sałaty, a jego wierzch posmaruj serem Hochland Creamland śmietankowym.
Ułóż na tym: ogórek, awokado, rzodkiew i tykwę.
Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
Rozgrzej olej do temperatury 170oC.
Smaż całą rolkę sushi w oleju do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z tłuszczu, przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2. równomierne części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
Pokrojone kawałki odsącz na papierowym ręczniku.
Gotowe sushi ułóż na talerzu i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!