Przygotuj awokado: obierz, usuń pestkę i pokrój w paski.
Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch i równomiernie rozłóż na nim ryż.
Następnie rozsmaruj grubą warstwę sera Hochland Cremette.
Na środku ułóż kolejno awokado, kawałki tuńczyka i rzodkiew, całość przykryj liściem sałaty.
Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
Ściągnij rolkę z maty i przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2 równe części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
Ułóż gotowe sushi, udekoruj wedle uznania i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!