Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Karmelizowane rainbow z mango i krewetką na słodko
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Sushi
Servings:
8
kawałków
Składniki
100
g
ryż
1
płat nori
2
krewetki w tempurze
0,5
mango
80
g
Hochland Cremette Pure
30-80
g
mango pulpa
1
szt.
chili
2
łodygi mięta
2
paski tykwa
20
g
tosago do dekoracji
5
g
cukier brązowy
10
g
masago arare
Instrukcje
Rozłożyć ryż na całym płatku nori, odwrócić jak przy uramaku, położyć krewetkę w tempurze wzdłuż, wydozować połowę sera, dodać tykwę i zawinąć.
Pokroić mango wzdłuż długiego boku na plasterki o grubości około 1 mm (całą połówkę).
Rozsunąć płatki mango i za pomocą noża nałożyć na górę rolki, formując matą do sushi.
Przygotować topping: zblendować drugą połowę sera z pulpą mango na gładką masę.
Pokroić rolkę na 8 kawałków, położyć na talerz, posypać brązowym cukrem.
Karmelizować powierzchnię przy pomocy palnika, następnie posypać perełkami dmuchanego ryżu Masago Arare.
Udekorować toppingiem, posypać posiekanym chili i wykończyć listkiem mięty na wierzchu.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów