Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Makaroniki malinowo-poziomkowe z nadzieniem Creamland
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Deser
Składniki
Korpus
300
g
cukru pudru
300
g
mąki migdałowej
110
g
białka
300
g
cukru białego
75
g
wody
110
g
białka
Ganache serowy
75
g
śmietany
150
g
sera Hochland
Creamland śmietankowy
120
g
czekolady białej
10
g
cukru inwertowanego
Żel malina-poziomka
100
g
pasty poziomkowej
500
g
pulpy malinowej
60
g
miodu
9
g
agaru
10
g
cukru białego
Instrukcje
Wodę z cukrem zagotuj do 118oC. Następnie zalej białkiem i ubij na wolnych obrotach do 50 stopni.
Odstaw na 30 minut w suchym miejscu. Następnie upiecz w 150oC przez 10-14 minut.
Podgrzej śmietanę wymieszaną z cukrem inwertowanym.
Rozpuść delikatnie czekoladę.
Dodaj śmietanowy krem do półpłynnej czekolady i zblenduj całość.
Następnie dodaj ser Hochland Creamland śmietankowy i ponownie zblenduj.
Na koniec odstaw do krystalizacji. Połącz razem cukier i agar.
Następnie dodaj do garnka z wymieszanymi owocami i miodem.
Zagotuj razem, a potem schłodź w lodówce, aż stężeje.
Po schłodzeniu zblenduj.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów