Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Naleśniki Creamland z nadzieniem serowo-szpinakowym
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Deser
Składniki
Ciasto na naleśniki
250
g
mąki pszennej
200
g
mleka
2
jajka
180
ml
wody gazowanej
20
ml
oleju roślinnego
Nadzienie
50
g
sera Hochland Creamland śmietankowy
100
g
szpinaku
1
ząbek czosnku
10
g
masła
20
g
suszonych pomidorów
gałka muszkatołowa do smaku
sól i pieprz do smaku
Instrukcje
Szpinak sparz i odsącz, a następnie pokrój w paski i podsmaż na maśle.
Dopraw solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową, następnie dodaj rozgnieciony czosnek.
Smaż na małym ogniu przez ok. 1 minutę.
Doprawiony szpinak wystudź i połącz z serem Hochland Creamland śmietankowym oraz posiekanymi suszonymi pomidorami.
Wymieszaj składniki na ciasto na naleśniki, a następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni.
Nałóż nadzienie i zwiń naleśniki w kopertę.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów