Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Paj sernikowy na bazie Cremette z pistacją
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Deser
Porcje:
2
paje o średnicy 18 cm
Składniki
CIASTO KRUCHE 270G/SZT.
170
g
masło
230
g
Cremette
100
g
cukier puder
30
g
mąka migdałowa
55
g
jajka
100
g
mąka pszenna
NADZIENIE SERNIKOWE
525
g
Cremette
80
g
cukier puder
115
g
jajka
WYKOŃCZENIE
130
g
pistacje
puder karmelowy
Instrukcje
CIASTO KRUCHE 270G/SZT.
Wszystkie suche składniki oraz masło wymieszać razem tak aby nie było widoczne masło.
Następnie dodać ser Cremette, wymieszać.
Dodać jajka, wymieszać.
Rozwałkować, wykroić odpowiednie kształty. Zamrozić.
NADZIENIE SERNIKOWE
Wszystkie składniki połączyć.
Ubić razem rózgą.
WYKOŃCZENIE:
Wykroić ciasto o średnicy 18 cm.
Wypiekać w 180ºC przez 12 minut.
Wyszprycować sernikowe nadzienie do środka na średnicę 16cm.
Naokoło ułożyć płatki z ciasta.
Posmarować żółtkiem.
Do środka wysypać pistacje 130g/szt.
Włożyć w ring o średnicy 18cm.
Wypiekać 15min w 180ºC.
Posypać pistacje pudrem karmelowym.
Wypiekać dalej 10min w 180ºC.
Podawać na ciepło.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów