Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę, pomidora pokrój w większą kostkę.
Imbir obierz i pokrój na małe kawałki.
W garnku rozgrzej olej i następnie podsmaż cebulę, po chwili dodaj kolejno anyż, cynamon, kolendrę i imbir.
Usmaż na złoty kolor.
Następnie dodaj pomidory i podsmaż przez kolejne 3 minuty, po tym czasie dodaj resztę przypraw i smaż na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając co jakiś czas, aby nie przypalić sosu.
Sos ostudź, wyciągnij gwiazdki anyżu oraz korę cynamonową.
Ser Hochland Cremette utrzyj w misce, dodaj do niego przygotowany sos curry i dokładnie wymieszaj.
Następnie wsyp drobno pokrojoną kolendrę.
Bagietki podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez około 2 minuty, aby były złociste i chrupiące.
Ciepłe pieczywo przekrój nożem z piłką na pół.
Dolną połówkę posmaruj serem Hochland Cremette z curry i dodatkami, na tym ułóż plastry wędzonego łososia.
Posyp obficie pokrojonymi liśćmi kolendry oraz odrobiną posiekanego chili.
Przykryj górną połówką bagietki.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!