Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Sernik baskijski Cremette
Na deser
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
1
godzina
godzina
Rodzaj:
Deser
Składniki
1
kg
sera Hochland Cremette
6
jajek
500
ml
śmietany 30%
30
g
mąki pszennej
1
łyżeczka
soli
340
g
cukru drobnego
Instrukcje
Umieść w mikserze Ser Hochland Cremette, śmietanę, cukier oraz sól i wymieszaj dokładnie przez około 4 minuty.
Kolejno dodawaj po jednym jajku, stale dokładnie mieszając masę.
Śmietanę dodaj w kilku porcjach i ubijaj wszystko przez kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj mąkę pszenną (przesianą).
Formę wyłóż pergaminem (uprzednio namocz go w wodzie, wówczas łatwiej będzie wyłożyć formę).
Piekarnik rozgrzej do 200oC.
Formy z sernikiem włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut.
Po upływie 25 minut, w połowie pieczenia, obróć sernik o 180o, aby z każdej strony upiekł się równo.
Użyte produkty Hochland
Wykorzystane produkty:
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów