Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Sernik baskijski czekoladowy na bazie Cremette Pure
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Deser
Porcje:
1
sztuka
Składniki
485
g
Cremette Pure
105
g
cukier
9
g
kakao
1
g
sól
180
g
jajka
196
g
czekolada 56%
220
g
śmietana 33%
Instrukcje
Połączyć ser, kakao, cukier i sól.
Wymieszać płaskim mieszadłem.
Dodać jajka w dwóch trzech etapach, wymieszać.
Podgrzać śmietanę, wymieszać śmietanę z czekoladą.
Wlać do masy serowej, połączyć razem.
Przelać do foremek drewnianych o średnicy 12cm po 400g/szt.
Wypiekać w 240-250ºC wiatrak 3. przez 15-17 minut.
Po schłodzeniu sernika opcjonalnie można udekorować krawędź gotowym kremem orzechowym.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów