Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Sernik Creamland z białą czekoladą
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
45
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser
Porcje:
8
Składniki
Kruszonka cynamonowa
75
g
masła
18
g
cukru
18
g
cukru brązowego
18
g
cukru trzcinowego muscovado
75
g
mąki pszennej
75
g
mąki migdałowej
1,4
g
cynamonu cejlońskiego
55
g
masła
Baza sernikowa
500
g
sera Hochland Creamland śmietankowy
130
g
śmietany
200
g
czekolady białej
70
g
żółtek
90
g
cukru
4
g
skrobi kukurydzianej
skórka starta z ¼ cytryny
skórka starta z ½ limonki
skórka starta z ½ pomarańczy
Instrukcje
. Dla uzyskania kruszonki połącz i wymieszaj wszystkie składniki (poza 55 g masła, które dodasz po upieczeniu).
Następnie upiecz ją w piekarniku w 180ºC przez około 20 minut.
Po upieczeniu dodaj rozpuszczone masło i wyłóż do formy o średnicy 24 cm.
Śmietanę zagotuj ze skórkami cytrusów.
Połącz ze sobą żółtka, cukier i skrobię.
Żółtka zalej ⅓ zagotowanej śmietany cały czas mieszając.
Przelej masę do garnka ze śmietaną i gotuj do pasteryzacji (82ºC).
Wlej do miski z czekoladą i zblenduj masę razem.
Następnie dodaj ser Hochland Creamland śmietankowego i ponownie zblenduj.
Wyłóż masę do formy z kruszonką i następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 96ºC przez 120 minut.
Po upieczeniu udekoruj cukrem pudrem.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów