Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Sernik waniliowo-cytrynowy z mango
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
2
godziny
godziny
Rodzaj:
Deser
Servings:
5
Składniki
Masa serowa
500
g
sera Hochland Cremette
200
ml
śmietany 30%
7
łyżek
cukru pudru
1
cytryna
6
łyżeczek
żelatyny
1
opakowanie
cukru z prawdziwą wanilią
Spód
225
g
ciastek digestive
100
g
masła
Mus mango
450
ml
pulpy mango
w puszce
5
łyżeczek
żelatyny
50
ml
wody
Instrukcje
pokrusz herbatniki
dodaj roztopione masło
zblenduj na gładką masę
wyłóż nią spody foremek
odstaw w chłodne miejsce
rozpuść żelatynę w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia
ubij śmietanę kremówkę na średnio sztywną masę
dodaj cukier i ubij na sztywną pianę
połącz ser Cremette z roztworem żelatyny i dodaj do masy śmietanowo - cukrowej
wyparz cytrynę, usuń z niej skórkę i wyciśnij
dodaj otartą skórkę i sok do masy serowej, dokładnie wymieszaj
wlej masę sernikową do foremek i odstaw do stężenia
wlej do miski pulpę z mango
dodaj roztwór żelatyny i dokładnie wymieszaj
wlej do foremek lub pucharków na warstwę sernikową
odstaw na dwie godziny do stężenia
wyjmij serniczki z tortownic lub podawaj w pucharkach
dekoruj listkiem mięty lub świeżymi owocami
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów