Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Sernik z gorzką cytryną japońską yuzu
Na deser
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
45
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser
Porcje:
8
Składniki
Spód
35
g
masła
70
g
herbatników korzennych digestive
Masa sernikowa
450
g
Cremette
125
g
cukru
23
g
mąki pszennej
cytryna
2
jajka
100
g
śmietany 18%
Galaretka
250
g
puree z yuzu
dodatkowo odrobina mango
40
g
cukru
2
listki żelatyny
Instrukcje
Przygotuj spód rozdrabniając herbatniki i łącząc je z masłem na jednolitą masę
Wyłóż foremki 0,5 cm warstwą spodu
Połącz w blenderze ser Cremette, cukier, mąkę, sok z cytryny, jajko i śmietanę, zmiksuj na gładką masę
Wlej masę sernikową do foremek do pieczenia
Piecz serniki w zależności od ich rozmiaru od 14 do 30 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza z parowaniem
Przygotuj galaretkę - połącz cukier, pure z yuzu i żelatynę, wylej do foremek na upieczone serniki i odstaw do stężenia
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów