Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Sernik zakręcony toffi na bazie Cremette na pierniczkowym spodzie
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Deser
Servings:
2
Składniki
SABLE PIERNIKOWE 35G/SZT.
180
g
masło
100
g
cukier puder
0,5
g
szczypta soli
45
g
mąka migdałowa
70
g
jajka
380
g
mąka pszenna
7,5
g
kakao
14
g
przyprawa do piernika
FLAN
230
g
mleko
230
g
Cremette
5
g
masło
85
g
jajka
70
g
cukier
20
g
skrobia kukurydziana
POWIDŁA
400
g
śliwki
40
g
cukier
Instrukcje
SABLE PIERNIKOWE
Wszystkie suche składniki oraz masło wymieszać razem tak aby nie było widoczne masło.
Dodać jajka.
Rozwałkować, wykroić odpowiednie kształty. Zamrozić.
Wypiekać w 175ºC przez około 14 minut.
FLAN
Mleko, ser Cremette oraz masło zagotować.
Wymieszać razem jajka, cukier i skrobię.
Połączyć obie masy ze sobą.
Ponownie podgrzać do zgęstnienia masy w garnku.
POWIDŁA
Obrać i wypestkować śliwki, zasypać je cukrem.
Gotować na wolnym ogniu przez około 1,5 – 2 godziny.
Schłodzić.
ZŁOŻENIE
Na wypieczonej formie z ciastem rozsmarować powidła po 80g, schłodzić.
Do formy wylać gorący flan w ilości 315g/szt.
Posypać płatkami polewy cukierniczej toffi w ilości 20g/szt., następnie delikatnie przemieszać masę bez łączenia składników.
Odstawić do schłodzenia w lodówce, do stwardzienia powierzchn.
Piec w 165ºC przez 45 minut.
Odstawić do schłodzenia.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów