Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Ślimaczki z serem, bekonem i sosem pomidorowym
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
1
godzina
godzina
28
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Servings:
12
Składniki
2
kulki mrożonego ciasta na pizzę
1
kg
pomidorów
3
ząbki czosnku
1
kg
Hochland Cagliata
150
g
bekonu
1
łyżeczka suszonego oregano
Instrukcje
rozmroź ciasto na pizzę
pomidory umyj i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju, następnie dodaj pomidory, duś przez około 15 minut
dwie kulki ciasta połącz, zagnieć i rozwałkuj na owalny placek
podsyp placek mąką i odwróć
na cieście rozsmaruj schłodzony sos, następnie posyp warstwą rozdrobnionego sera Hochland Cagliata
bekon pokrój w drobną kosteczkę i rozsyp równomiernie na cieście
ciasto z nadzieniem zwiń w ciasny rulon
roladę pokrój w poprzek na 2,5 cm ślimaczki
odwracaj każdą porcję ciasta na płasko i wyrównuj kształt ręką
ślimaczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
piecz przez 10 minut w 220°C
podawaj na gorąco jako dodatek do zupy lub serwuj na zimno jako przekąskę do piwa lub jako pieczywo do sałatek
możesz podgrzewać uprzednio upieczone ślimaczki przez 2-3 minuty w piekarniku, posypując je dodatkową porcją sera
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów