Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Śniadaniowe zawijańce tostowe z cheddarem
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Śniadanie
Servings:
8
Składniki
10
plastrów chleba tostowego pszennego
10
plastrów sera Hochland Cheddar
50
ml
mleka
2
łyżki
tłuszczu do smażenia
Instrukcje
wyłóż z opakowania dziesięć kawałków chleba tostowego
poodkrawaj skórki z każdej kromki tosta
każdego tosta lekko rozwałkuj, zwilż mlekiem dwa przeciwległe brzegi
na wszystkich kromkach układaj po plastrze cheddara
każdy kawałek pieczywa zwiń w dość ciasny rulon
zwilżoną mlekiem krawędź tosta dokładnie dociśnij, tak, żeby się nie rozwijał
na patelni z grubym dnem rozgrzej masło klarowane
ułóż ruloniki i smaż przez 5 minut, często odwracając, aby usmażyły się równomiernie
po zarumienieniu się na złoty kolor i roztopieniu sera, wyjmij usmażone zawijańce na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu
podawaj na gorąco jako dodatek do jajecznicy albo innych zestawów śniadaniowych
możesz serwować z zupą lub samodzielnie jako gorącą przekąskę
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów