Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Szaszłyki kanapkowe z serem Gouda
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
10
minuty
minuty
Rodzaj:
Kanapka
Porcje:
4
szaszłyczki
Składniki
2
okrągłe bułki typu rustykalnego
30
g
masła do smarowania
4
łyżki
sosu musztardowego
4
plastry sera Hochland Gouda
200
g
pomidorków koktajlowych albo cherry
garść roszponki
100
g
zielonych oliwek bez pestek
4
dekoracyjne patyczki do szaszłyków
Instrukcje
bułki przekrój na połowy
roszponkę wypłucz i osusz
dolne kromki bułek posmaruj sosem musztardowym, a górne - masłem, pomidory umyj i pokrój na plastry, oliwki odsącz z zalewy
nabijaj składniki na szaszłykowe patyczki: dolna część bułki - roszponka - plaster goudy zwinięty w rulon - pomidor - oliwka - górna część bułki
podawaj z miseczką korniszonów i marynowanymi cebulkami
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów