Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Tartaletki z Cremette i jagnięciną
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Servings:
4
Składniki
Ciasto
200
g
mąki pszennej
100
g
masła
1
łyżka
kwaśnej śmietany
pół jajka
ciasto won ton - gotowe
Farsz mięsny
100
g
giczy jagnięcej
50
g
sera Cremette
Pół łyżeczki pieprzu kruszonego
1
łyżeczka
natki pietruszki
20
g
piklowanych grzybów shimej
5
piklowanych cebulek perłowych
Instrukcje
Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
Rozdrobnij widelcem uduszoną gicz jagnięcą na włókna
Wymieszaj z serem Cremette
Umyj i osusz natkę pietruszki, obierz z większych gałązek
Pietruszkę posiekaj drobno i dodaj ją do serowo-mięsnej masy
Porcjuj masę do tartaletek
Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów