Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Tartaletki z Cremette i łososiem
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Porcje:
3
Składniki
Ciasto
200
g
mąki pszennej
100
g
masła
1
łyżka
kwaśnej śmietany
pół jajka
alternatywnie - gotowe ciasto won ton
Farsz rybny
100
g
łososia pieczonego
50
g
sera Cremette
1
łyżka
koperku
1
łyżka
soku yuzu
sól i pieprz do smaku
Instrukcje
Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
Rozdrobnij widelcem łososia na włókna
Wymieszaj z serem Cremette
Umyj i osusz koperek, obierz z większych gałązek
Posiekaj drobno koperek i dodaj go do masy serowo-rybnej
Dodaj sok yuzu, dopraw do smaku solą i pieprzem
Porcjuj masę do tartaletek
Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów