Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Tiramisu na bazie Creamland
Wydrukuj przepis
Rodzaj:
Deser
Servings:
1
kostka 20x20 cm
Składniki
PONCZ Z KAWY
210
g
woda
60
g
cukier
60
g
rum
60
g
amaretto
3
szt espresso
KREM
144
g
żółtka
120
g
cukier
400
g
Creamland
270
g
śmietana
Instrukcje
PONCZ Z KAWY
Wodę zagotować z cukrem.
Dodać rum, amaretto i espresso, wymieszać.
KREM
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Żółtka i cukier spasteryzować do 82ºC. Ubić z żelatyną.
Rozbić w mikserze Creamland, dodać śmietanę i dalej ubijać.
Połączyć obie masy.
ZŁOŻENIE:
Namoczyć biszkopciki savoiardi ponczem z kawy, ułożyć w formie na spód.
Wylać krem na biszkopty w ilości 500g.
Ułożyć warstwę biszkoptów nasączonych kawą.
Wylać kolejną część kremu w ilości 400g.
Schłodzić. Wykroić z formy.
Posypać kakao. Wyszprycować rozetki z kremu sernikowego.
Udekorować gorzką czekoladą.
Dookoła ułożyć biszkopciki
Opcjonalnie zawiązać wstążką.
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów