Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Twarożkowa Panna Cotta z musem malinowym
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
30
minuty
minuty
Tężenie:
4
godziny
godziny
Łączny czas:
4
godziny
godziny
30
minuty
minuty
Rodzaj:
Deser
Porcje:
4
Składniki
500
g
świeżych lub mrożonych malin
4
łyżki cukru pudru
3
łyżeczki żelatyny
50
ml
wody
250
g
sera Hochland Cremette
200
ml
śmietany 30%
50
ml
mleka
100
g
cukru z prawdziwą wanilią
50
ml
wody
garść świeżych malin i borówek do dekoracji
3
łyżeczki żelatyny
100
g
granoli czekoladowej
Instrukcje
umyj maliny, wsyp je do miski, dodaj cukier, całość zmiksuj
rozpuść we wrzątku żelatynę i połącz z musem owocowym
wlej masę owocową do wysokich szklanek lub do plastikowych shotów, do 1/3 wysokości naczyń
wstaw do chłodni na 2 godziny do stężenia
przygotuj panna cottę: połącz śmietanę, mleko, cukier i wanilię, wymieszaj i zagotuj
rozpuść żelatynę według wskazówek na opakowaniu, dodaj do panna cotty
połącz panna cottę z serem Cremette, zmiksuj i ostudź
wystaw pucharki z żelem z chłodni, uzupełnij je masą twarożkową
odstaw ponownie do chłodni do stężenia
dekoruj granolą, świeżymi owocami i listkami ziół
panna cottę możesz przygotować również w formie mini deseru - "shotu"
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów