Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Odkryj przepis na:
Zapiekanka z pieczarkami i serem
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Zapiekanka
Porcje:
4
Składniki
1
bagietka
500
g
pieczarek
2
cebule
1
łyżka
klarowanego masła
250
g
sera Hochland Cagliata
sól i pieprz do smaku
keczup i musztarda
szczypiorek albo świeże listki oregano
Instrukcje
bagietkę przekrój najpierw w poprzek, a potem wzdłuż na pół
cebulę obierz i drobno posiekaj
oczyść pieczarki i pokrój je na talarki
na patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę i podsmaż do zeszklenia
dodaj pieczarki i smaż przez około 10 minut, aż odparuje woda z pieczarek
zdejmij z ognia, kiedy pieczarki ładnie się zarumienią; dopraw solą i pieprzem
posiekaj szczypiorek
na bagietki nakładaj warstwę usmażonych pieczarek z cebulką, następnie posyp serem Cagliata
włóż zapiekanki do piekarnika na 8-10 minut i piecz w temperaturze 200°c, do czasu aż bułka zacznie robić się chrupiąca, a ser - roztopiony
przed podaniem, posyp szczypiorkiem lub oregano
serwuj polane keczupem i musztardą
Spodobał Ci się przepis?
Obserwuj nas
na Instagramie!
Wróć do listy przepisów